Jméno: Ondřej Jeřábek
Povolání: cukrář
Věk: 37 let
Bydliště: Madrid, Španělsko
Čím jste chtěl být jako malý?
Jako malý jsem chtěl být kuchařem, takže jsem se vlastně v kuchyni jen přesunul od vaření k připravování cukrovinek.
Co vás na vaší práci nejvíc/nejmíň baví?
Nejvíc mě na mé práci baví vytvářet nové sladkosti a potom slyšet, že zákazníkům chutnají a jsou spokojeni. A co mě nebaví, je určitě brzké ranní vstávání.
Bez čeho se ve své práci neobejdete?
Bez cukru a ranní kávy a taky bez velké představivosti.
V čem musí být člověk dobrý, aby mohl toto povolání vykonávat?
Jednou ze základních věcí je umět si zorganizovat práci. Pokud máte vše zorganizované a připravené, nebudete mít v práci žádné nehody a nemilá překvapení.
Co byste poradil někomu, kdo se chce stát cukrářem?
Měl by si najít dobrého učitele a dobrou praxi. Začít od úplných základů a vypracovat se až na absolutní špičku.
Kdyby měl být cukrář zvíře, jaké zvíře by byl a proč?
Mohl by být třeba chameleon, strašně se mi líbí, jak se umí přizpůsobit svému okolí a jak mění barvy.
Tři slova, která vaši práci nejlépe vystihnou.
Sladkosti, sladkosti a sladkosti.